Mød designeren

Designeren bag Ev!

Ieva (ieva) Dickson er en kunstner med speciale i avantgarde strik og andet tekstilarbejde. Det meste af hendes arbejde er inspireret af couture-landingsbaner, film, tv eller teaterproduktioner. Som kunstner foretrækker Ieva at arbejde med usædvanlige materialer og mener, at alt kan bruges i en eller anden form og form.

Hendes sande passion er at skabe avantgardetøj og tilbehør og derefter bringe dem til live i fotoshoots, runwayshows og film.

'Army of Me' samling

Fortæl os om dig selv:

Nå, jeg er født i Litauen, men da jeg var teenager flyttede jeg til Nordirland. I skolen var jeg kunstnerisk, men tekstiler var aldrig min ting, og jeg hadede at strikke med en passion! Jeg kan huske, at jeg var fattig til tekstilarbejde. På et tidspunkt brugte min lærer mig endda som et eksempel på, hvordan man ikke laver kunst! Åh, jeg var dårlig til det, rodet og jeg hadede det bare.

Mærkeligt nok, da jeg flyttede til Nordirland, ændrede det sig. Jeg var så heldig at have vidunderlige undervisere på SRC-kollegiet, hvor jeg langsomt opdagede, at jeg havde et sandt talent for tekstilarbejde. Lige pludselig fik jeg lyst til tekstiler og vidste ikke, hvordan jeg skulle komme videre! Ting som broderi og strik kom nu hurtigt naturligt for mig, men jeg kæmpede imod det. Det tog mig år, jeg satte spørgsmålstegn ved mit talent. I starten var det skræmmende, fordi jeg var overbevist om, at jeg skulle være dårlig til det. Det viser bare, at til nogle ting har vi brug for tid og forandring, hvilket nogle gange kan være skræmmende, men hvis du omfavner det i stedet for at frygte det, kan der ske noget vidunderligt.

'Zero Waste' modeshow

Hvor henter du din inspiration fra?

Min inspiration kommer fra alt omkring mig. Det lyder måske kedeligt, men at bruge dit liv som erfaring og inspiration er en meget kraftfuld ting. Jeg tror på at bruge dine egne følelser som en motivator kan hjælpe dig med at skabe mere meningsfuldt og dybere arbejde. Jeg elsker også at hente inspiration fra andre kunstværker, såsom teater og film. Kvindelig empowerment er en stor motivator for mig. Jeg vil sige, at det er derfor, mange af mine strikvarer ligner rustninger. Jeg nyder at skabe et stærkt, dominerende look, når uld er blødt og delikat. At have den type kontrast er fabelagtig.

Hvorfor håndstrik?

Jeg ved det ærlig talt ikke. Det plejede at stresse mig, hver gang jeg lærte at strikke, tabte masker, og hvor lang tid det tog mig at lave grundmønsteret, men nu synes jeg, det er meget terapeutisk. Jeg tror, ​​at bare fordi jeg er et ret rastløst individ, det holder mig beskæftiget, er det ligesom en ny type yoga. Jeg elsker også maskinstrik, men jeg kan eksperimentere mere, når jeg strikker i hånden.

Hvad elsker du mest ved dit arbejde?

Der er ikke noget mere tilfredsstillende for en kunstner at se, hvordan dit arbejde kommer til live, og hvordan det inspirerer og bringer glæde til andre mennesker. Jeg elsker fotoshoots og catwalks. Der er en unik buzz, du får af oplevelsen, og jeg ser også modellernes reaktioner, når de bærer mit arbejde. Jeg beder mine kunder om at sende mig billeder og videoer af dem også iført mine tøj.

'Zero Waste' modeshow

Hvorfor genbrugsmaterialer?

Enkelt, vi spilder for meget! For meget af alting, mad, materialer osv. Hvis menneskeheden ville leve med fremtiden for øje, ville vi ikke skulle kæmpe i vores nutid. Så som kunstner vil jeg gøre mit til at hjælpe planeten og vise, at vi ved at bruge genbrugte og endda upcyclede materialer, etisk fremskaffede og naturlige materialer kan skabe nogle smukke og unikke stykker uden at skulle tage mere fra omkring os.

Hvad er der i fremtiden?

Endnu mere magi! Jeg arbejder på nye stykker i øjeblikket, og kan ikke vente med at færdiggøre dem og fremvise det hele. Jeg arbejder på at skabe et mere avantgarde look sammenlignet med mine andre stykker, så det er ekstremt spændende. Også sammen med min mand skaber vi en samling af unikke og unikke kunstværker sammen med andre tekstilstykker inspireret af styrke, skønhed og magi! Der er en masse inspirerende arbejde på vej til dig snart!
Tidligere udstillinger og udstillinger:
2019
I juli 2019 blev både Red Queen- og Army of me-kollektionerne vist frem på Zero waste-modeshowet i Belfast.
I 2019 blev jeg en Top 10 finalist til prisen for Årets Unge Kunstner i Nordirland. Værket blev vist på The Braid - Nordirlands nye museum og kunstcenter.
2018
I slutningen af ​​2018 sluttede jeg mig til Portadown Pantomime teater og arbejdede med deres garderobeafdeling for at skabe nye kostumer til deres produktion af Tornerose.
Min "Red Queen"-samling er også blevet vist på Millennium Court Art Gallery i Portadown med en række andre kunstneres arbejde.
2017
Jeg var den endelige designer til at vise mit arbejde ved modelkonkurrencen på Rock the Runway show.

2016
My'Army of Me'-kollektionen blev også vist ved Viking experience-arrangementet i Portadown.

2 kommentarer

  • Nice jumpers👍❤️

    Eugenija
  • So lovely to find out more about you and your fabulous jumpers!

    Amanda Thompson

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort